Tudi v letošnjem letu  bo naša šola izvedla Tradicionalni slovenski zajtrk (že enajstič zaporedno) v okviru Dneva slovenske hrane, ki  bo  potekal tretji petek v novembru, in sicer 19. novembra.

V času šolske malice bodo učenci prejeli  izključno slovensko , na čim bolj ekološki način lokalno pridelano hrano: črn kruh, med, jabolko, mleko in eko maslo.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk in Dan slovenske hrane izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o  lokalni samooskrbi, domači pridelavi in predelavi.

Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti in širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek bo tudi na splošnem ozaveščanju mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Leto 2021 je razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave zato bomo tej tematiki z učenci namenili še posebno pozornost.

Letošnji slogan TSZ je: «Zajtrk s sadjem – super dan

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, vključila pa so se tudi ministrstva za zdravje, šolstvo in kmetijstvo, Inštitut za varovanje zdravja RS (IVZ), kmetijsko gozdarska zbornica in številne druge organizacije.

Več o projektu najdete na spletni strani projekta:  http://www.tradicionalni-zajtrk.si/

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)