Spoštovani starši!

 

Obveščamo Vas, da bomo v času od 1. do 10. septembra 2015 na šoli izvajali aktivnost/igro »Prometna gosenica«. Igra je del Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka pod geslom »Izbiraj, spreminjaj, združuj«. Osnovni namen igre je spodbujanje otrok in njihovih staršev k varnemu in okolju prijaznemu potovanju v šolo in iz nje.

 

Z igro želimo prispevati k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici šole in tako prispevati k zmanjševanju okoljskih obremenitev, ki jih povzroča motoriziran promet. S tem se želimo pridružiti številnim iniciativam po vsej Evropi, katerih cilj je zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in drugih negativnih okoljskih vplivov prometa na okolje.

 

Igra Prometna gosenica nagrajuje otroka s točko, če v šolo in iz nje potuje na okolju prijazen in varen način. Pri tem se za okolju prijazno potovanje šteje pešačenje, kolesarjenje, vožnja z javnim potniškim prometom (avtobus ali vlak), kombinirano potovanje (začetni del poti se opravi z avtomobilom, zaključni del pa peš in sicer tako, da se vozilo parkira vsaj 100 metrov od šole) in skupinska vožnja z avtomobilom (starši v avtomobilu pripeljejo dva ali več otrok – dogovor med starši). V tednu izvajanja igre bomo na šoli skušali dvigniti uporabo okolju prijaznih načinov potovanj za 20 %.

 

Glede na to, da je način prihoda otrok v šolo v veliki meri odvisen od vas staršev, vas vljudno prosimo, da igro podprete in vašemu otroku omogočite, da bo aktivno sodeloval in s tem prispeval k boljšemu rezultatu svojega razreda in celotne šole.

 

Za vaše sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo!

 

Aktivnost bodo izvajali učenci od 2. do 5. razreda.

 

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)