Na OŠ Mihe Pintarja Toleda Velenje že nekaj let sodelujemo v programu vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo »Otroški parlament«.

Tema otroških parlamentov v prihajajočem šolskem letu 2020/2021 se nadaljuje iz preteklega leta: MOJA POKLICNA PRIHODNOST. V življenju slehernega posameznika je izbira poklica zelo prisotna tema – že v zgodnjem otroštvu, ko se otrok sprašuje, kaj si želi v življenju postati, ko o tem dnevno razmišlja, igra najrazličnejše vloge in je čisto vse mogoče postati, pa vse do mladostništva in zgodnje odraslosti, ko ta tematika postane ena od osrednjih tem lastnega iskanja identitete.

V spomladanskem času lanskega šolskega leta je bil 30. nacionalni Otroški parlament odpovedan, zato smo razpravo/mnenja otrok pridobili preko spletne platforme OPIN.ME: https://opin.me/sl/orgs/slovenian-association-friends-youth/.  

Vsako leto se najprej izvede šolski parlament, nato občinski na MO Velenje, sledi regijski za Šaleško-Savinjsko regijo, zaključek pa je udeležba na nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani. Udeležba poteka po sistemu volitev predstavnikov. V letošnjem šolskem letu bodo priprave učencev 7. – 9. razreda potekale v okviru debatnega krožka. Svoje ideje pa bodo lahko na razrednih urah prispevali tudi učenci 1. – 6. razreda.

Več informacij o projektu »Otroški parlament« lahko najdete na spletni strani: http://www.zpms.si/programi-in-projekti/otroski-parlament/ ali se obrnete na mentorico v šoli, šolsko svetovalno delavko.

image002
   
(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)