image

 

                      Ali veš, da je po Sloveniji še več kot 2 milijona starih telefonov?

Gotovo se kakšen najde tudi pri tebi doma! Prinesi ga v šolo in s tem naredi nekaj dobrega za okolje, šolo, vrstnike in tudi zase!

Zveza prijateljev mladine Slovenije in Rotary klubi Slovenije so pripravili prav posebno akcijo, v kateri bomo po slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah zbirali stare mobilne telefone. Zakaj telefone? Ker v sebi skrivajo pomembne surovine, ki so dragocene in jih težko pridobivamo.  Odkupujejo jih podjetja, ki lahko te surovine ponovno uporabijo.

Telefone, polnilnike in baterije odloži v posebne škatle v šoli do 24. aprila. Odkupilo jih bo podjetje in tako se bodo zbirala sredstva, ki bodo namenjena vam, mladim, za različne programe in projekte, ki se odvijajo v šoli, v okviru ZPMS ali Rotary klubov.

Tri, dva, ena, zdaj! Poišči stare telefone  doma, pocukaj sestro, brata, teto, strica, babico, dedka (lahko tudi sosedo) in telefone prinesi v šolo, jih ustrezno razvrsti v škatle in sporoči novico o akciji med sošolce, da boste skupaj zbrali čim več telefonov!

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)