DUNAJ0

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina, so se v petek, 13. maja,  odpravili na Dunaj. Zgodnja ura odhoda ni bila nikakršna težava, saj smo že vsi nestrpno čakali trenutek, da se odpravimo na pot ter obiščemo avstrijsko prestolnico, ki je hkrati ena od devetih avstrijskih zveznih dežel.

Na poti proti našemu cilju, nas je gospa vodička podučila in nam povedala marsikatero zanimivo zgodbo o samem mestu ter ljudeh, ki so zaznamovali to čudovito in bogato mesto.

Pot nas je najprej vodila do letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn, kjer smo se sprehodili po prostornih vrtovih te impresivne zgradbe. Dvorec je eden najpomembnejših avstrijskih kulturnih spomenikov ter hkrati najbolj obiskana znamenitost mesta Dunaj.

Da bi nam ta dogodek ostal še dolgo v spominu, smo pred njim naredili skupinsko fotografijo.

Nekaj korakov stran, v grajskem parku, leži dunajski živalski vrt. Sledili sta dve uri potepanja po njem.

Nato smo se skupaj povzpeli na vrh griča do Gloriette, kjer se nam je odprl čudovit panoramski razgled mesta.

Sledila je vožnja po dunajskem Ringu, okrog katerega se nizajo mogočne stavbe: znamenita dunajska opera, cesarski dvor Hofburg, umetnostno-zgodovinski muzej, parlament, Mestna hiša, borza, Urania in tako naprej. Zdaj vemo tudi to, kdo je bil Friedrich Hundertwasser, katerega arhitektura je res nekaj neobičajnega.

Sprehod v mestno središče, doživetje utripa mestnega vrveža, veselo razpoloženje  ter posladek v eni od številnih kavarn pa je bilo tisto, kar je naše enodnevno druženje zlilo v celoto in nepozabno doživetje, ki se ga bomo še dolgo radi spominjali.

 

Matej Krajnc, prof.

 

DUNAJ DUNAJ1
DUNAJ2 DUNAJ3

 

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)