Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije je v petek, 3. junija 2016, organiziralo nagradni izlet za najuspešnejše udeležence tekmovanja  Mednarodni matematični Kenguru.

Celodnevni nagradni izlet v Benetke se je pričel že v zgodnjih jutranjih urah. Udeležilo se ga je okoli 150 učencev iz cele Slovenije iz 7., 8. in 9. razreda. Naš avtobus je odpeljal iz Celja že ob 4.uri zjutraj.  V pristanišču Punta Sabbioni smo se vkrcali na panoramsko ladjo in pluli po beneški laguni do otoka Burano, na katerem smo si ogledali znamenitosti ribiškega otočka z lepimi raznobarvnimi hišami in znamenite buranske čipke. Z ladjo smo nadaljevali vožnjo do otoka Murano, kjer izdelujejo znano muransko steklo, ki slovi po celem svetu. Na otoku ga izdelujejo že od leta 1291. Izdelovanje steklenega konja si lahko ogledate na povezavi : moransko steklo .

Nato smo pluli z ladjo do Benetk, kjer smo si ogledali glavne znamenitosti, kot so trg sv. Marka, most vzdihljajev, baziliko sv. Marka, zvonik, most Rialto, Doževo palačo, astrološko uro nad vhodom v trgovske ulice … Imeli smo tudi nekaj prostega časa. Sprehodili smo se po ozkih beneških ulicah, ki so si med sabo zelo podobne in obiskali nekaj znanih trgovin. Izgubiti se skorajda ni bilo mogoče, saj vse ulice vodijo na trg.

Zvečer smo se z avtobusi polni vtisov in lepih doživetij odpeljali proti domu in prispeli v Celje okoli polnoči.

Rada bi se zahvalila organizatorjem DMFA za nepozabni izlet in moji učiteljici matematike gospe Majdi Zupančič za njeno podporo pri vseh mojih tekmovanjih iz matematike.

 

Tina Jurkošek, 9.a

 

20160603_111358

 

 

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)