OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tik pred koncem šolskega leta, smo se učenci 4. in 5. razreda naše šole odpravili na izlet na Goričko. Takoj me je prevzela čudovita pokrajina, z zelenimi ravninami in širnimi polji. Med vožnjo smo videli tudi štorkljo, ki je gnezdila na visokem drogu.

Najprej smo se odpravili v občino Grad, kjer smo obiskali doživljajski park Vulkanija. Ob vhodu nas je prijazno pozdravil krtek Oli – maskota tega parka. Izvedela sem, da je dobil ime po tukajšnji kamnini olivin. V najmodernejši 3D dvorani v Sloveniji smo doživeli nastanek vesolja, izbruh vulkana na Goričkem in geološko zgodbo. Pot smo nadaljevali z udobnim cestnim vlakom, ki nas je popeljal vse do kamnoloma, kjer smo iskali kamnino olivin in jo tudi našli.

Ko smo napolnili naše želodčke, smo se odpravili naprej proti gradu Grad, o katerem smo izvedeli marsikaj zanimivega, med drugim tudi to, da je največji grad v Sloveniji, s kar 365 sobami. Seveda smo si ga šli ogledat, kot tudi njegovo notranjost s čudovitimi sobami, saloni, viteško dvorano in delavnicami domačih obrti.

Pot nas je vodila naprej v prekmursko vasico Selo, ki je znana po okrogli kapelici Rotundi sredi prostranega travnika.

V kraju Bogojina smo si šli ogledat Plečnikovo cerkev, katere notranjost me je prevzela.

Polni vtisov in novih doživetij smo se na koncu odpravili še v Dobrovnik, v tamkajšnji tropski botanični vrt, ki je znan predvsem po orhidejah. Priznati moram, da še nikoli nisem videla toliko različnih vrst in barv te čudovite rastline.

Prijetno utrujeni smo se počasi odpravili proti domu. Ta izlet mi bo ostal še dolgo v spominu in zagotovo bom z družino kmalu spet obiskala ta čudoviti konec Slovenije.

 

Mia Koper  5.a

 

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)