DSC_0036

GOSTITELJI IN GOSTJE S PIKO

V tednu Pikinega festivala smo na naši šoli gostili 18 učencev iz OŠ Safeta-bega Bašagića iz Sarajeva. Projekt vsakoletne izmenjave in druženja dveh osnovnih šol traja že dvajset let pod okriljem Festivala Velenje, Knjižnice Velenje in s podporo MO Velenje.  Velenjčani so med vojno poslali pomoč za otroke in tako se je začelo dolgoletno prijateljstvo, ki je stkalo močne vezi. Izmenjava je zadnja leta potekala z OŠ Gorica, letos pa so jo ponovno predali naši šoli.

Učenci, gostje in gostitelji, smo se v sredo, 21. 9. 2016, skupaj odpravili na izlet v Ljubljano, kjer smo obiskali Ljubljanski grad, se sprehodili po stari Ljubljani in se z ladjico odpravili po reki Ljubljanici. V četrtek, 22. 9. 2016, smo obiskali Občino Velenje, kjer nas je pozdravil podžupan, in se podali na Pikine delavnice ustvarjat, raziskovat in plut po Velenjskem jezeru. Skupni dogodek dneva pa je bil Večer prijateljstva v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega. V petek , 23. 9. 2016, smo obiskali Pikino gledališče, raziskovali naše mesto in obiskali Knjižnico Velenje.

V štirih dneh druženja so se stkala nova prijateljstva in ob slovesu nam je bilo kar malo težko. Ampak naša skupna zgodba se je komaj pričela in vsi se že močno veselimo ponovnega srečanja v mesecu maju 2017, ko bodo naši učenci obiskali Sarajevo.

 

DSC_0191

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)