vezenje

 

Ta vikend je v Rdeči dvorani potekal Mednarodni festival vezenja. Mestna občina Velenje je skupaj z javnimi zavodi in Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje že 4. leto zapored pripravila festival vezenja, ki je potekal 11., 12. in 13. novembra. Tema festivala so letos bile »Praznične vezenine za Martinovo«.

Obiskovalci so si v soboto, 12. novembra, in v nedeljo, 13. novembra, lahko ogledali razstavo vezenin več kot 200 razstavljavcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije.

V soboto, 12. novembra, ob 10. uri je bilo v Reči dvorani Velenje odprtje 4. mednarodnega festivala vezenin, na katerem je goste pozdravil podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Na prireditvi so ob odprtju sodelovali otroci Vrtca Velenje in Godba Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje. Na festivalu so v soboto ob 14. uri nastopili tudi učenci naše šole, ki so se predstavili s polurnim programom. Nastop babice (Magdalena Jurič) in vnučka (Lenart Iršič), ki sta prijetno klepetala o vezenju, so dopolnili plesalci s plesom Metle pod mentorstvom učiteljice Tanje Jerončič in plesalci s plesom Rože pod mentorstvom Jerice Zupanc. Nastopili so tudi pevci otroškega pevskega zbora pod vodstvom Valentine Lemež Rebernik. Manjkal ni niti zvok saksofona Nejca Vuzema ter meh harmonike Mateja Meže. Piko na i pa sta dodali pevki Mia Koper ter Jona Zamrnik, ki sta s svojim žametnim glasom navdušili obiskovalce.

Ob 16.30 so si obiskovalci lahko ogledali tudi modno revijo vezenin.

V nedeljo ob 15. uri pa so festival zaključili s prireditvijo in z razglasitvijo najboljših treh vezenin ter podelitvijo nagrad.

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)