img119

IMG_8203

 

V okviru programa za učence, ki jih zanima naravoslovje, smo se v petek, 19.11.2016, učenci tretje triade odpravili na prireditev Veselje do znanosti na Gimnazijo Celje – Center. Pred predavanjem nam je njihova šolska glasbena skupina zaigrala nekaj pesmi.

Tema predavanja so bile droge. Droge so pri nas vse preveč lahko dostopne in veliko mladih ima težave z zasvojenostjo.

Problem v Sloveniji predstavlja tudi alkohol, zato Sloveniji pravimo mokra dežela. Velik vpliv na svetu pa ima tudi tobačna industrija. Res je, da je oglaševanje kajenja prepovedano, ampak ga srečamo v filmih, kjer tobačna industrija plačuje igralcem, da kadijo.

Lahko bi rekli, da je zasvojenost našega stoletja internet. Če nekaterim otrokom odvzamemo računalnik ali telefon se začnejo potiti in postanejo živčni.

Zanimiva zgodba pa se mi je zdela zgodba o deklici, ki je brala Otroci s postaje ZOO in postala odvisna od drog kot dekle v knjigi.

Na koncu je bila predstavitev izvedbe  forenzičnega teste na droge.

Po tem predavanju pa smo imeli tri delavnice.

Na prvi smo reševali logične uganke ter igrali logične igre na interaktivni tabli.

Na drugi delavnici smo izdelali posebne instrumente, ki ustvarjajo zvok, če tolčeš z njimi ob dlan. Vsak si je izdelal svoj instrument in skupaj smo zaigrali lestvico in dve pesmi.

Meni se je zdela najboljša tretja delavnica, kjer smo si ogledali 3 – D tiskanje. Za vzorec si je vsak vzel nekaj plastike. Pogledali smo si, kako se natisne obesek. S tem se je žal ta dan končal, a upam, da bomo še kaj takega ponovili.

 

Anastazija Gračner, 7. B

 

IMG_8206 IMG_8203

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)