logo 1

 

Od 21. do 25 novembra je v Veliki Britaniji, v mestu Kirkbymoorside, na šoli Kirkbymoorside Country Primary School potekal projektni sestanek koordinatorjev mednarodnega projekta   Erasmus+: »Embracing everyone«. Projektnega sestanka so se udeležili učitelji naših partnerskih šol iz Turčije, Italije, Romunije in Velike Britanije. Po ogledu šole, predstavitvi njihovega učnega sistema  in sodelovanju pri njihovih učnih urah smo udeleženci sestanka načrtovali cilje in aktivnosti za izvedbo projekta, ki bo trajal dve leti. Vsi sodelujoči partnerji smo predstavili mesta, iz katerih prihajamo, in naše šole. Vsaka šola partnerica je morala do prvega projektnega sestanka pripraviti logotip, s katerim bomo skupaj nastopali v času izvajanja projekta. Veseli smo, da so učitelji kot najbolj primeren logotip izbrali ravno našega.

Naše naslednje projektno srečanje bo potekalo v Italiji v regiji Abruzzo, kamor bo iz naše šole odpotovalo pet učencev in dva učitelja. Do takrat pa bodo na šoli potekale različne aktivnosti, preko katerih bomo navezali stike s partnerskimi šolami in se pripravili na srečanje v Italiji. Nekatere aktivnosti bodo:

  • vsaka šola bo pripravila posnetek učencev, ki bodo v svojem jeziku zapeli božično pesem Jingle bells;
  • med šolami partnericami bo potekalo pošiljanje novoletnih voščilnic;
  • partnerske šole bomo naučili naše tradicionalne igre (»Zemljo krast«);
  • skuhali bomo špagete bolognese in jih primerjali s tistimi, ki jih bomo marca skupaj z ostalimi učenci pripravili v Italiji;
  • zapeli bomo karaoke na italijansko pesem …

 

Koordinatorica projekta

Jožica Apšner

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)