V torek, 3.10. 2017 ob 8.15 je avtobus, poln vznemirjenih devetošolcev odpeljal izpred šole. Naš cilj je bila Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Takoj, ko smo prispeli, so nas odpeljali v eno izmed učilnic na šoli. Uvodno besedo je imela ravnateljica, predavanje pa sta nadaljevali dve profesorici. Ko so nas poučili o smereh in dejavnostih te šole, smo imeli malico.

Po malici smo se razdelili  v dve skupini:  prva je šla nazaj v prejšnjo učilnico, medtem ko so drugo pospremili v drugo učilnico. Skupini sta se pozneje zamenjali. V učilnici, kjer so nas sprejeli, nam je ena izmed profesoric predavala o njihovem bogatem in raznovrstnem vrtu. Tam smo si znamenita drevesa  tudi ogledali. Svoje znanje smo preverili z učnimi listi.

V drugi učilnici smo dobili priložnost, da še sami ustvarimo jesenski aranžma. Delali smo z listi, cvetovi, travo in celo vročim lepilom. Čisto vsi smo izdelek odnesli domov.

Ta dan je še prehitro minil, saj smo se že kmalu vkrcali na avtobus in se odpeljali domov. Ta dan je bil zelo poučen in vsi smo uživali.

 

Ana Ketiš 9.a

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)