V sredo, 25. 10. 2017, je na naši šoli potekal celostni naravoslovni dan z naslovom Hiška eksperimentov, katerega glavna cilja sta bila eksperimentiranje ter logično razmišljanje. Dan se je na šoli pričel z uvodno uro, kjer so si učenci po oddelkih ogledali kratke videoposnetke verižnih eksperimentov oz. o živalih. Sledila je kratka slavnostna otvoritev dogodka, kjer nas je po državni himni najprej nagovoril ravnatelj šole, gospod Sebastjan Kukovec. Potem so otroci zapeli himno Hiške eksperimentov, izvajalca Adija Smolarja. Pozdravila nas je tudi gospa Andreja Perat, vodja projekta Hiše eksperimentov iz Ljubljane, nato pa se je naravoslovni dan začel z odhodom po posameznih delavnicah.

Predmetna stopnja je pričela z različnimi delavnicami. V učilnici kemije je naša učiteljica, gospa Natalija Turičnik Kleč, s pomočjo dveh učenk, Jone Zamernik ter Klare Kovač, izvajala različne eksperimente. Delavnico so poimenovali Harry Potterjev šov. V dveh delavnicah so bili eksperimenti iz Hiške eksperimentov, v drugih treh učilnicah pa so učenci spoznavali različne živali, ki so jih prinesli iz Biotehnične fakultete iz Ljubljane. Učenci od 1. do 6. razreda so si ogledali razstavo malih živali iz Maribora, se igrali različne miselne igre, v telovadnici pa so si ogledali znanstveni dogodek Jajčkologija ter Plinologija.

Po naravoslovnem dnevu so bili občutki izjemni, saj je bil izpeljan zelo strokovno. Tako da niso bili zadovoljni le učenci, temveč tudi učitelji, še posebej glavna organizatorka tega dneva, gospa Dragica Slatinšek

 

 

 

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)