Dne 20. 9 . 2018 smo učenci šestega in sedmega razreda, ki nas zanimata naravoslovje in matematika, odšli v Ljubljano, kjer smo obiskali Prirodoslovni muzej, Botanični vrt in Muzej iluzij.

V Prirodoslovnem muzeju smo si ogledali okostje mamuta, nekaj morskih živali, kristale, majhne meteorite, … . Po ogledu Prirodoslovnega muzeja smo odšli v Botanični vrt, kjer smo videli veliko nam doslej nepoznanih rastlin. Ob koncu ogleda smo zavili še v Tropski vrt, kjer je bilo zelo vlažno in vroče. Videli smo plodove banan, kave, kakava, vanilije, ananasa, … . Ob koncu dneva smo odšli še na našo zadnjo postojanko – v Muzej iluzij. Že na začetku so nas iluzije zelo zmedle, saj nam ni bilo jasno, kaj se dogaja okrog nas. Videli smo narobe obrnjeno sobo, neskončno ogledalo, vorteks, …. . Po ogledu muzeja smo se lahko malce spočili pred muzejem, nato pa smo kmalu odšli polni vtisov proti domu. V Velenje smo prišli okrog 20. ure.

Vsi udeleženci izleta smo si bili enotni, da si tudi v prihodnje želimo tovrstnih poučnih izletov.

 

Žan Pajk, 6.a

 

 
V četrtek, 20.09.2018, smo odšli v Ljubljano. Obiskali smo Prirodoslovni muzej, kjer so nam pokazali in predstavili morje in živali v njem in kasneje še podrobneje življenje mamuta. Veliko smo se naučili. Po tem je sledil ogled Botaničnega vrta, kjer so nam predstavili rastline sveta. Najbolj všeč so mi bile rastline mesojedke in Tropski vrt. Po vsem tem pa smo odšli še v Muzej iluzij, kjer je bilo veliko vsega. Tukaj smo videli veliko optičnih prevar, najboljši pa je bil disko.
Od tega izleta  sem veliko odnesla, vsepovsod je bilo lepo in upam, da bomo ta izlet ponovili.
 

Katja Šprah, 6.b

 

 
 

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)