V četrtek, 7. 3. 2019 je v sejni dvorani MO Velenje zasedal 29. Medobčinski otroški parlament. Mladi parlamentarci iz osmih osnovnih šol Šaleške doline so drugo leto zapored razpravljali o šoli in šolskem sistemu. V štirih skupinah so prišli do številnih pobud in idej, s katerimi bi izboljšali pogoje za delo na šoli, vezane na učenje, medosebne odnose ter večjo povezanost na šoli. Izpostavili so, da si želijo bolj spoštljivega odnosa med učitelji, starši in učenci, več praktičnih znanj, več pouka v naravi, sodobnejše učne načrte in pripomočke za pouk, več pogovorov, medgeneracijske pomoči in še in še. Mladi parlamentarci so bili pri delu zelo uspešni in konstruktivni. Njihovemu razmišljanju so z zanimanjem prisluhnili številni gostje in mediji.

Na koncu so mladi parlamentarci izbrali tudi osem predstavnikov, ki jih bodo 15. marca zastopali na zasedanju Regijskega otroškega parlamenta v Vili Rožle. Izmed teh sta kar dva učenca naše šole – Zoja Skubic (9.a) in Tjaš Esih (8.b).

 

Prispevek o 29. medobčinskem otroškem parlamentu na RTV SLO. Začne se pri 13:50: https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174600297.

 

Mirjam Turner
Mentorica otroškega parlamenta

 

 
 

 
 

 
 

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)