Dan se je pričel z jutranjim bujenjem ob 7.00, zajtrkom in odhodom na smučišče. Naše priprave na smučanje so bile malo daljše, prvi je pozabil kapo, drugi očala, tretji rokavice … Končno pripravljeni smo ugotovili, da nekoga pancerji močno »žulijo«. Pri podrobnejšem pregledu je gospod učitelj ugotovil, da je levi pancer na desni nogi in obratno…

Soriška planina nas je pričakala s soncem obsijana. Polni dobre volje smo se spuščali po strmini in pri tem zelo zabavali. Prijetno utrujeni smo se ob 13.00 podali v dolino, kjer nas je že čakalo okusno kosilo.

Pri popoldanskih aktivnostih smo bili razdeljeni v tri skupine. Prva je spoznavala nordijsko hojo, druga geografske značilnosti Bohinja in tretja pravila orientacije.

Mi smo odšli spoznavati okolico Bohinjskega jezera, ki je bilo prav čarobno. Ob robovih je bilo malo zamrznjeno, po gladini pa so se dvigale rahle meglice. Ob prihodu v dom so si nekateri učenci ogledali še zadnje minute rokometne tekme Slovenija – Portugalska in uspešno navijali za naše fante.

Po večerji smo voščili Matevžu za rojstni dan in imeli pravi koncert, saj nam je Jaka zaigral na kitaro. Prijetno utrujeni smo se ob 21.00 odpravili v sobe. Utrujeni in polni novih vtisov smo počasi popadali v postelje.

 

Anja, Nastja in Amina

 

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)