V petek, 25. 9. 2020, je bil malo drugačen učni dan. Najprej smo svoje nahrbtnike napolnili z malico in se posedli z maskami na obrazih na svoje sedeže v avtobusu ter ob 9.00 prispeli pred Srednjo šolo za holtikulturo in vizualne umetnosti v Celju.

Pred učilnico smo si spet nadeli maske, si razkužili roke in se posedli ter poslušali predstavitev šole. Šolo nam je predstavila pedagoginja in profesorica psihologijie. Po končani predstavitvi smo odšli na njihov vrt, kjer smo pomalicali in se po njej odpravili na delo v delavnicah.

V prvi delavnici so fantje izdelovali metuljčke, punce pa zapestnice, prstane, broške in obroče za lase. Na vsak izdelek smo prilepili rastline, pomagale so nam tri dijakinje tretjega letnika ter njihova profesorica. Po preteku ene ure, smo se odpravili na drugo delavnico, na kateri smo izdelali božični aranžma. Začeli smo s kosom lesa, na katerega smo prilepili vejice cipres. Vsak je dobil svojo škatlico presenečenja, v kateri so bili mah, cimetove palčke, zlati okraski, velika in dve manjši bunkici. Ko smo po naši domišljiji vse prilepili na s cipreso polepljen les, smo si izbrali še rožo, ki smo jo dali v večjo bunkcico, kamor smo še prej nalili vodo. Tudi pri tej delavnici so nam pri delu pomagale tri dijakinje in profesorica.

Dopoldan je bil zame zelo zanimiv, saj sem lahko po svoji volji in zamisli oblikovala izdelke, ki smo jih potem tudi lahko odnesli domov.

Sem pa zelo vesela, da sem spoznala še eno srednjo šolo in izvedela še za nekaj poklicev, kar je letos eno od mojih nalog, da se bom lažje odločila za pot, ki me čaka po končani osnovni šoli.

Maja Ribič, 9.a

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)