V petek,  2. 10. 2020, smo se šestošolci zbrali pred šolo ob 8.00. Odšli smo v Center ponovne uporabe Velenje.

Tam smo imeli kratko predavanje o našem pretiranem potrošništvu. Nato smo si  ogledali zanimive, še vedno zelo uporabne izdelke po zelo nizkih cenah. Zanimiva je bila tudi izložba trgovine. Dobili smo kar nekaj idej, kako spraviti v uporabo stvari, ki jih ne potrebujemo več.

Nato smo odšli v Sončni park do vile Rožle, kjer smo se odpočili in pomalicali. Po odmoru so učenci 6. b odšli na jezero, kasneje do odlagališča. Učenci 6. a. smo odšli na predavanje v vilo Rožle. Na predavanju smo dobili  dodatne informacije o recikliranju in dobili domačo nalogo. Za dobro opravljeno nalogo so nam obljubili celodnevni izlet, za enkrat še v neznano.

Naša pot nas je vodila naprej do Škalskega jezera.  Tam smo  izvedeli zanimivosti o Družmirskem, Škalskem in Velenjskem jezeru.

Nato smo se odpravili na odlagališče, kjer ni bil ravno prijeten vonj, a smo slišali veliko koristnih informacij. Predavateljica nam je povedala o delu na odlagališču in veliki problematiki neverjetne količine smeti, ki jo vsakodnevno ustvarjamo z našim načinom življenja.

Za zaključek smo se učenci 6.a oddelka še stehtali na 50-tonski tehtnici. Odčitali smo, da skupaj tehtamo (oooh) okoli dve toni… Ogledali smo si tudi, kako izgoreva plin metan.

Nato smo se po lepi gozdni potki odpravili nazaj v Sončni park in skupaj z učenci 6.b odšli do šole. Z velikim veseljem bi ponovili ta dan, saj je bil zelo zabaven.

Dunja in Fran, 6. a

 
(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)