Juuuhuuuu zima je tuuuuuu!

Spoštovani starši,

kolektiv OŠ Mihe Pintarja Toleda se je odločil, da jutri, 4. 12. 2020 izvedemo NAJBOLJŠI ZIMSKI DAN – Dan brez računalnika, za vse učence od 1. do 9. razreda.
Predlagamo, da s tem mailom presenetite vaše otroke in jih seznanite, da jutri ne bo pouka na daljavo, niti video konference, ne ocenjevanja, nobene objavljenega učnega gradiva v spletni učilnici in tudi ne domače naloge.
Jutri bo pouk potekal brez računalnika po posebnem urniku in se ne bo pričel ob 8.20, temveč kakor vsak sam želi. Urnik “Najboljšega zimskega dne” je naslednji:

– 1. ura – 1 ura igre na snegu,
– 2. ura – 1 urni sprehod po zasneženi naravi in vsaj 15 minut kepanja,
– 3. ura – uprizoritev zimske pravljice v snegu (izdelava snežaka, risanje v snegu, angelčki v snegu, izdelava igluja in karkoli drugega vam pade na pamet – oblikovni material je – SNEG),
– 4. ura – 1 urni vstop v čarobni svet knjige ob čaju, vroči čokoladi ali kakavu, ki si ga sam pripraviš (lahko poprosiš za pomoč 1 osebo),
– 5. ura – 1 ura družabnih igre z družinskim članom

Domača naloga, ki jo mora učenec opraviti po oz. med jutrišnjim dnem je, da na e-mail naslov razredničarke oz. razrednika pošlje najboljšo fotografijo doživetja celotnega dne, s pripisom svojega imena.

Spoštovani starši, naj bo jutrišnji dan resnično brez računalniko, tablic in brez tv ekranov in naj se otrok sprosti, poveseli, posladka in se v celoti prepusti zimskim radostim. V primeru, da je kdo bolezensko zadržan, opravi tisti del šolskega dne, ki ga lahko.

Z veseljem pričakujemo odzive in utrinke jutrišnjega dne v obliki fotografije, ob tem pa tudi vam želimo čudovit in ne preveč naporen zimski dan.

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)