Danes, 30. 9. , je na šoli potekal celostni naravoslovni dan, ki smo ga poimenovali Mali šef MPT. Dan je bil skrbno načrtovan, saj je zahteval kar nekaj priprav in dobre organizacije. Tema naravoslovnega dne je bila izdelava različnih namazov. Tako je vsak oddelek pripravil eno vrsto namaza.

Prvo šolsko uro so se učenci z razredniki in sorazredniki lotili izdelave namazov, ki so jih v naslednji šolski uri tudi degustirali. Tako je imel vsak učenec možnost poskusiti vsak izdelan namaz.

Po degustaciji je v avli šole sledila priprava sladice, ki jo je pred učenci in učitelji pripravila gostja s Šolskega centra Velenje, gospa Simona Pompe. Pomagali pa sta ji učenki sedmega razreda, Inja Slatinšek in Živa Esih, ki sta se nedolgo nazaj udeležili televizijskega šova Mali šef Slovenije.

Ker je bil naravoslovni dan povezan s hrano in ker se mladi vedno več soočajo z motnjami hranjenja, je bil na mestu tudi obisk avtorice knjige Ana v meni, Danaje Lorenčič, ki je učencem predmetne stopnje predavala o svoji izkušnji z anoreksijo. Učenci razredne stopnje pa so si v učilnicah ogledali slovensko serijo Jaz, chef!

Učenci so dan zaključili s snemanjem reklam o zdravem načinu življenja in ustvarjanjem na temo zdrava prehrana za zdravo življenje.

Naravoslovni dan je bil več kot odličen za pridobitev novega znanja s področja zdrave prehrane in zdravega načina življenja, ki je v teh stresnih časih še bolj pomemben za ohranitev dobrega počutja.

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)