Spoštovani devetošolci in starši devetošolcev,

oglašam se vam s Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, v veliki žalosti, da letos zopet ne bomo imeli informativnih dni “v živo”, temveč bodo le ti samo virtualno “na daljavo”, kar pa seveda ni isto, saj našo šolo odlikujejo: harmonija okusov, prijetne vonjave, taktilni občutki in paša za oči. A v časih kakršni so, bomo skušali za učence zaključnih razredov, kljub vsemu, vse kar je v naši moči. Kot smo prepričani, da se tudi vi trudite zanje. Sreča, da se je v tem šolskem letu toliko učencev jeseni udeležilo dni odprtih vrat na naši šoli.

1. Pripravljeni pa smo tudi na vse tiste, ki bi si želeli tudi v tem času našo šolo ogledati. Individualno lahko prihajajo na obisk vsako sredo popoldne, tudi s svojimi starši, ki pa morajo seveda izpolnjevati PCT pogoj. Prijavijo se na moj e-naslov.  

2. V prilogi vam pošiljam naš letošnji informator, ki bo v pomoč pri odločanju marsikateremu učencu, če ga bo svetovalna služba dala na spletno stran svoje osnovne šole, FB ali posredovala učencem na domače naslove.

3. Z veseljem sporočam, da je program gastronomske in hotelske storitve s poklicem gastronom hotelir, bolj ga poznamo pod kuhar in  natakar, uvrščen med deficitarne poklice, kar pa pomeni, da lahko vpisani v 1. letnik dobijo štipendijo za deficitarne poklice, ki je zavidljivo visoka. O tem, kako veseli so jih na praksi v Sloveniji in tujini in zagotovljeni zaposlitvi, sploh ne pišem. 

4. Letos ne bomo imeli posebej informativnih ur za tiste, ki so se jih v preteklem letu najprej udeležili na gimnazijah in drugih strokovnih šolah, v nadaljevanju pa so se pri nas zanimali za poglabljanje v evropski in globalni dimenziji (EGD oddelki), jim bomo pa na vprašanja odgovarjali že sproti, za sodelovanje se ni potrebno prijaviti, le sledite našim obvestilom na naši spletni strani o informativnih dneh in v dneh izven splošnih informativnih na moji telefonski številki: 03 42 55 484.

5. Na šoli imamo še vedno zelo veliko dijakov (vsak 5) vključenih v Erasmus+ izmenjavo, ki hkrati pomeni tudi čas opravljanja delovne prakse v tujini.

Modrih odločitev vam želim,

mag. Vida Lončarič, prof.

ŠSS na SŠGT Celje

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)