V sredo, 2. 2. 2022, smo v 1. a izvedli kulturni dan na temo SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK.

V uvodu smo spoznali nekaj besed, povezanih s kulturo, in kot pravi detektivi s pomočjo šifre poiskali geslo – KULTURA. Na dobljeno geslo so učenci zelo uspešno naštevali asociacije. Prisluhnili smo slovenski himni in pri tem upoštevali pravila poslušanja. Ugotavljali smo, ob katerih priložnostih slišimo himno. Sledila je nova, učencem zelo zanimiva naloga – tekmovanje v sestavljanju razrezane slovenske zastave in pogovor o zastavi.

Preko zgodbe smo spoznali Franceta Prešerna, glaskovali njegovo ime in priimek, poiskali prva glasova in na ta glasova iskali nove besede. Ob prebiranju Zdravljice smo prešteli kitice in ugotovili, katera po vrsti je naša himna. Vsa spoznanja so učencem pomagala, saj so pravilno rešili spletni kviz o Francetu Prešernu.

Obiskal nas je tudi pravi povodni mož, ki pa je bil zelo prijazen, saj v našem razredu nimamo prevzetnih deklet. Prebrali smo knjigo Povodni mož, se pogovorili o vsebini in ugotovili, da se kitice rimajo. Tudi učenci so poiskali kar nekaj rim.

Bili pa smo tudi čisto pravi umetniki, saj smo našega največjega pesnika upodobili z ogljem in se uspešno preizkusili v ustvarjanju simetrične risbe.

Zapisala Jerica Zupanc

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)