V petek, 14. 10. 2022, je 18 učencev OŠ Mihe Pintarja Toleda skupaj z mentorji odšlo na raziskovalni tabor v Plešivec. Osrednja tema letošnjega tabora je bila VODA. Kakovostna pitna voda je nepogrešljiv del našega vsakdana, zato smo si v petek najprej pogledali, kako poteka oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini. Z avtobusom smo se izpred šole odpravili na ogled naprave za pripravo pitne vode Grmov vrh. Sledil je prevoz do podružnične šole v Plešivcu, kjer smo se najprej »utaborili« po učilnicah, nato pa imeli delavnico o pomenu voda. Po odlični večerji je sledil še kviz in nato druženje.

Po kratki noči smo po zajtrku imeli likovno delavnico, kjer so ustvarjali kapljice, s katerimi bomo sodelovali na likovnem natečaju »Vsaka kapljica vode šteje«.  Nato smo se odpravili na teren do potoka Sopota. Na poti do potoka so se učenci preizkusili v fotografiranju, saj so imeli nalogo, da v objektiv ujamejo kapljico. Gozd in potok sta tako postala naša učilnica. Učenci so merili  temperaturo vode, ph, hitrost toka vode, določali rastline ob potoku …

Učenje v naravi je bila za učence posebna, pozitivna izkušnja. Tudi mentorji smo z veseljem opazovali učence, ki so z nasmehom na obrazu raziskovali naravo in se učili skozi neposredne izkušnje.

Mentorica Jožica Apšner

Video_Tabor Plešivec

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)