V Knjižnici Velenje bo v okviru praznovanja 100-letnice rojstva pisateljice Ele Peroci potekal literarni in likovni natečaj. K sodelovanju ste vabljeni vsi učenci od 1. do 9. razreda osnovne šole.

Na likovnem natečaju lahko sodelujete učenci 1. triade. Izdelek – mačji portret, ki je lahko v katerikoli likovni tehniki, ustvarite ob poslušanju ali branju pravljice Muca Copatarica. Velikost izdelka pa naj bo na formatu A3 ali A4.

Na literarnem natečaju pa lahko sodelujete vsi učenci 2. in 3. triade. Odpotujte v  svoj neskončen svet domišljije in napišite, kaj vse bi lahko bil oziroma je vaš dežnik. Izhodišče za ustvarjanje pa je pravljica Moj dežnik je lahko balon. Svojo pravljico napišite na roko ali na računalnik – na A4 format.

Vabljeni k sodelovanju na natečaju. Izdelke pošljite ali prinesite v knjižnico najkasneje do 19. novembra 2022, na naslov Knjižnica Velenje, Šaleška cesta 21, 3320 Velenje z oznako »NATEČAJ«, ali na elektronski naslov info@vel.sik.si. Izdelki iz vsake starostne skupine pa bodo nagrajeni.
Klara Praper, 7.a

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)