Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč bomo obeležili v ponedeljek, 28. novembra, ob 17. uri pred Osnovno šolo Mihe Pintarja Toleda. Letošnji slogan je Spominjajmo se, pomagajmo, ukrepajmo. S sloganom poudarjamo odgovorno ravnanje in spoštovanje vseh udeležencev v prometu.

Tradicionalno ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč vsako leto ena izmed velenjskih osnovnih šol organizira spominsko slovesnost. Letos bodo program pripravili učitelji in učenci Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda. Dogodek bo v ponedeljek, 28. novembra, ob 17. uri pred osnovno šolo.

Tretjo nedeljo v novembru je svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ko se pod pokroviteljstvom Združenih narodov, Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR) spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Po ocenah WHO na cestah po svetu letno umre približno 1,35 milijona ljudi, od 20 do 50 milijonov je poškodovanih. Pet milijonov ljudi zaradi prometnih nesreč za vedno ostane invalidnih. Slovenske ceste so po podatkih Zavoda Varna pot od leta 1991 do letos zahtevale več kot 7.800 življenj.

Smrt vsakega posameznika v prometni nesreči prizadene tako njegove bližnje kot tudi povzročitelje prometnih nesreč. Z odgovornim ravnanjem v prometu lahko skupaj dosežemo večjo varnost na naših cestah!

(Vir: MO Velenje)

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)