Torkovo popoldne, 6. decembra 2022, je bilo na naši šoli zelo pestro. V avli se je odvijala prireditev Piki Jakob, ki so jo pripravili učitelji in učenci razredne stopnje. Moj prijatelj Piki Jakob je otroška knjiga, ki jo je napisal Kajetan Kovič. Prvič je izšla leta 1972. To leto praznujemo 50. obletnico izida knjige. Piki Jakob je bil medved, ki je obiskoval medvedjo šolo. V njej je poučeval deček, ki se je igral z medvedki. Na šoli smo obletnico obeležili s krajšim uvodnim programom, sledile pa so delavnice, kjer so učenci lahko ustvarjali izdelke, se preizkusli v poligonu … Poleg tega so otroci lahko prišli na poslikavo obraza in zamenjali svojega medvedka v menjalnici medvedkov. Prvi razredi so pripravili medenjake ob poslušanju pravljice o Pikiju Jakobu. Obiskovalci pa so se lahko okrepčali tudi v šolski restavraciji, kjer so si lahko privoščili tako hrano kot pijačo.

Učenci predmetne stopnje pa so skupaj z učitelji na šolskem parkirišču pričarali pravo praznično vzdušje. Pripravili so prednovoletni sejem na stojnicah, ki nam jih je prijazno posodila Turistična zveza Velenje. Na stojnicah so bile obešene lučke ter različni napisi, ki so privlačili obiskovalce. Prodajale so se rože, rezanci, meta, lovorjev listi, tortice, voščilnice, obeski in mnogi drugi izdelki.  

S tem dogodkom smo združili prijetno s koristnim, saj smo z zbranim denarjem zopet napolnili šolski sklad,  ki predstavlja pomemben vir denarja, ki ga šola namenja za posodabljanje učnih pripomočkov in opreme, za izboljšanje kakovosti pouka. Prav tako s pomočjo šolskega sklada omogočamo vsem učencem, da se lahko udeležujejo taborov in šol v naravi.

Zato se vsem, ki so kakor koli pripomogli k napolnitvi šolskega sklada, iz srca zahvaljujemo.

Šolski novinarki Amna in Ema, 7. b

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)